menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНајави-Najave

Počinje 52. Festival dramskih amatera Crne Gore

Radio Most | June 14, 2023

Foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Predstava “San ljetnje noći” Vilijama Šekspira u izvođenju glumaca JU Centar za kulturu iz Pljevalja otvoriće večeras 52. Festival dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju. Predstavi koju je režirao Jovan Ljubenović prethodiće izložba slika, koja je dio pratećeg programa festivala, bjelopoljskog slikara Mehmeda Meše Suljevića “Hrabri novi svijet”.

Festival se nastavlja sjutra u 10 sati kada će Dramski studio OŠ “Vladislav Ribnikar” iz Rasova izvesti komad “Samo rata da ne bude”, čiju režiju i tekst potpisuje Zagorka Rakonjac.

U takmičarskom djelu u 19 sati predstaviće se glumci Akordovog teatra za mlade iz Nikšića sa predstavom “Par godina za nas” u režiji Dragana Kneževića.

Dva sata kasnije nastupiće, stari znalci bjelopoljske pozorišne publike nikšićki “Akord teatar” sa Sem Šepardovim tekstom “Pravi zapad” u režiji Milana Erakovića.

U sklopu pratećeg programa u četvrtak u 10 sati JU Centar za kulturu “Nenad Rakočević” iz Mojkovca odigraće “Čudnu bajku” u režiji Katarine Jovanović.

U večernjem djelu festivala u 19 sati nastupiće glumci JU Centar za kulturu iz Pljevalja sa tekstom Slavomira Moržeka “Policajci” u režiji Jovana Ljubenovića.

U 21 sat ansambl NVO Savez za djecu i mlade “Kuća” iz Podgorice, odigraće komad “Romano Dihklo” u režiji i dramaturgiji Zorana Rakočevića i Mila Bešovića.

U petak u 10 sati na repertoaru je komad “Voljelo se dvoje mladih” Centra za kulturu iz Rožaja koji je režirao Dragan Koprivica.

U večernjem dijelu programa u 19 sati nastupiće Pozorišna trupa KIC-a “Budo Tomović” “Preporodilište” iz Podgorice sa tekstom “Muzej voštanih figura”, autorski projekat Branka Kovačevića.

Pauzu do naredne predstave koja je planirana u 21 sati kada je na repertoaru Studentski teatar iz Podgorice sa “Desert Flowerom” Dragana Koprivice, popuniće koncert učenika Muzičke škole iz Bijelog Polja.

U subotu završnog dana festivala u 12 sati biće orgnizovano predstavljanje knjige “Sabrane drame” savremenih dramskih pisaca Crne Gore o kojoj će govoriti dr Radoje Femić i Slavojka Marojević, urednica Izdavačke kuće Nikšićkog pozorišta.

Zavjesu na takmučarski dio festival spustiće Bjelopoljsko pozorište sa tekstom Nikolaja Koljada “Kokoška” u režiji Muamera Kasumovića.

U čast nagrađenih glumci CNP-a Slobodan Marunović i Žana Marinković izvešće “Noć skuplja vijeka”.

 

Izvor: Portal RTCG

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play