menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

Festival karikature iz Kolašina raspisao konkurs: Glavna tema portret Uroša Toškovića

Radio Most | June 16, 2023

Portret karikatura Uroša Toškovića, koju je poslao kineski umjetnik Weili (FOTO: UGC)

Međunarodni festival karikature „Kolašin 2023“ raspisao je konkurs za osmo izdanje manifestacije. Glavna tema festivala je portret-karikatura Uroša Toškovića, poznatog crnogorskog likovnog umjetnika, a karikaturisti mogu poslati radove i na temu „Moja najbolja/najsmješnija karikatura“.

Učesnici do 15. jula mogu poslati maksimalno jedan rad po temi. Na svakom radu mora biti istaknuto ime i prezime autora, ime države iz koje potiču i redni broj rada.

– Umjetnici iz cijelog svijeta odgovoriće portret kartikaturom na ovu zadatu temu kroz život i stvaralaštvo velikog crnogorskog umjetnika Uroša Toškovića. Najbolji radovi obići će svijet. Pobjedničke radove nagradićemo prvom, drugom i trećom nagradom, koje će biti u novcu i u vidu trofeja, diplome i majice sa najboljim radovima. Takođe ćemo nagraditi i najbolji rad na temu „Moja najbolja karikatura“. Dodijelićemo i pet specijalnih nagrada – diploma – navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Radove je potrebno poslati na adresu Centar za kulturu Kolašin 81210, Crna Gora – za međunarodni festival karikature, ili na e-mail: festivalkolasin@gmail.com.

Na temu portreta Uroša Toškovića, prvonagrađeni će dobiti 500 eura, drugonagrađeni 300, dok će trećeplasiranom pripasti novčana nagrada od 200 eura. Nagrada za najbolji rad na temu „Moja najbolja karikatura“ iznosi 300 eura. Odluka žirija biće objavljena 17. jula na svim stranim sajtovima karikature. Pobjednici će biti svečano proglašeni i nagrade dodijeljene u Centru za kulturu u Kolašinu, 30. jula u 20 sati.

Organizator festivala JU Centar za kulturu iz Kolašina, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Opštine Kolašin.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play