menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

Izuzetan uspjeh Tribine “Evropska prijestonica kulture kao potencijal za razvoj ljudskih resursa”

Radio Most | July 11, 2023

Ispred Kuće Čekrdekovića u Starom Gradu u Budvi 4.7.2023. godine održana je izuzetno uspješna, dinamična i posjećena Tribina “Evropska prijestonica kulture kao potencijal za razvoj ljudskih resursa”. Govorili su Dušan Kaličanin, pokretač i koordinator kandidature “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” i Boban Jovanović, osnivač Fondacije MOST, aktivni učesnik projekta “Valeta 2018 Evropska prijestonica kulture”, a moderatorka je bila Iva Bajković.

Nakon uvodnih izlaganja otvorena je diskusija sa publikom koja je rezultirala sjajnom interakcijom i mnoštvom kvalitetnih pitanja, sugestija, konstruktivnih kritika i predloženih rešenja od strane prisutnih građana. Otvoreno se razgovaralo o mogućnostima koje kandidatura daje građanima i kulturnoj sceni, izazovima i pritiscima sa kojima se kandidatura suočava, međunarodnoj saradnji i razvoju ljudskih potencijala lokalne scene.

 

Opšti zaključak je da građani, kulturna, umjetnička i NVO scena snažno podržavaju kandidaturu i da vjeruju da je ovu sjajnu inicijativu grupe građana, koja je prepoznata od strane Vlade Crne Gore kao projekat od velikog nacionalnog značaja, moguće dovesti do pobjede samo kvalitetnom saradnjom vaninstitucionalne scene sa nacionalnim i lokalnim institucijama, strogo poštujući EU propozicije kandidature i zakone Crne Gore, uz odlučno odbacivanje svih mogućih upliva interesnih grupa i političkih pritisaka.

 

Organizatori ove, druge po redu, tribine u ciklusu javnih tribina  “Budva u Evropi – Evropa u Budvi”, su NVO Feral, Centar za američke studije i Inicijativa Budva 086.

 

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

 

Snimak kompletne tribine možete pogledati na linku: https://youtu.be/oZmpg0XuRDg

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play