menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

ODRŽANI DANI DIJASPORE CRNE GORE U PLAVU

Radio Most | July 31, 2023

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović govorio je na svečanosti povodom “Dana dijaspore- iseljenika” u Plavu, u organizaciji Uprave za saradnju sa dijasporom i opštine Plav.

“Energija koju osjećam na svakom koraku uvjerava me da ljubav prema našoj zajedničkoj kući, prema Crnoj Gori, ne mogu umanjiti ni kilometri koji vas, uslijed životnih okolnosti, privremeno dijele od njenih granica” poručio je predsjednik Milatović u obraćanju prisutnima.

On je kazao da “Dani dijaspore” predstavljaju važnu tačku okupljanja i druženja crnogorskih iseljenika, a bogat programski sadržaj manifestacije svjedoči o entuzijazmu koji organizatori ulažu u njenu realizaciju.

“Događaji poput ovog, lijepa su prilika da se podsjetimo koliko je važno da, kao država, njegujemo dobre odnose sa crnogorskom dijasporom, koja predstavlja neprocjenjivo blago našeg kulturnog identiteta i snažnu ekonomsku podršku. Značajan je broj aktivnosti kojima ste vi, pripadnici crnogorske dijaspore, doprinijeli razvoju Crne Gore, čineći je puno boljim mjestom za život nego što je ona to bila u vremenima kada ste bili prinuđeni da je, nadam se, samo privremeno napustite. Biću slobodan da konstatujem da ste bili a i danas jeste – pouzdan oslonac Crnoj Gori, njenom sveukupnom društvenom razvoju i ekonomskom prosperitetu. Zato vam, kao Predsjednik Crne Gore, odajem zahvalnost i iskazujem spremnost da učinim sve da se odnos države prema crnogorskoj dijaspori dodatno osnaži i unaprijedi” saopštio je predsjednik Milatović.

Foto: Predsjednik CG

Pripadnicima crnogorske dijaspore poželio je puno ličnog i profesionalnog uspjeha, i kazao da se raduje budućoj saradnji i zajedničkim pregnućima, koji će doprinositi napretku naše države.

“Siguran sam da ćete i ove, kao i prethodnih godina, sa prelijepih plavskih krajolika, u svojim srcima ponijeti i mali komad Crne Gore, kao svojevrsno podsjećanje na dom iz kog ste otišli za boljim životom, a sa čijeg praga ćete uvijek biti dočekani raširenih ruku. Živjela crnogorska dijaspora i živjela Crna Gora”, zaključio je u obraćanju predsjednik Milatović.

On je dodijelio posthumno Povelju Uprave za saradnju sa dijasporom- iseljenicima Luciji Petričević iz Argentine, koju je u ime porodice preuzela njena sestra Sofija Petričević.

Izvor https://www.aktuelno.me/politika/predsjednik-milatovic-na-danima-dijaspore-u-plavu/

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play