menu Home chevron_right
MAGAZINPRODUKCIJA MOSTRadio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

TRI GODINE RADA NA IZGRADNJI MOSTOVA

Radio Most | January 22, 2023

Pre tačno tri godine u Beogradu je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena ideja ujedinjavanja i spajanja različitosti kroz udruženje MOST.

Osnovna misija koja je prezentovana je zaštita ljudskih i manjinskih prava kroz aktivizam i delovanje kako bi se podigla svest gradjana u Regionu o mogućnostima zajedničkog delovanja, bez obzira na nacionalne, verske i kulturološke razlike. Udruženje je pokrenulo niz akcija pre svega u Srbiji, a zatim u Makedoniji, Albaniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Posebno je stavljen akcenat i na dijasporu i to na sve gradjane bivših jugoslovenskih republika koji žive i rade u insotranstvu. Tako je i napravljena saradnja sa radio programom KRUG iz Švajcarske i Radio YOU GO SLAVIA sa Malte.

Osnovana je Produkcija Most, zatim i internet radio da bi prošle godine bila osnovana i Fondacija za pomoć mladim i talentovanim ljudima pripadnicima nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica na ovim prostorima.

Vasja Ivanovski, urednik Blues Bridge kanala

Vasja Ivanovski, urednik Blues Bridge kanala

Na tri radio kanala danas se može pratiti puno zanimljivih sadržaja iz Regiona i Dijaspore a posebno je aktuelan BLUES BRIDGE kanal koji iz studija u Skoplju uredjuje vrasni poznavalac bluza Vasja Ivanovski.

Pored učešća na mnogim kulturnim i humanitarnim dogadjajima Radio Most je podržao održavanje biznis foruma OPEN BALKAN u Albaniji 2022. godine.

Prethodni period pokazuje da ova ideja tek u budućnosti može da ostvari velike rezultate na projektima koji promovišu jedinstvo različitosti na prostoru Balkana.

I dalje nastavljamo na izgradnji Mostova….

Redakcija

 

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play