menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

U susret Evropskoj prijestonici kulture: WBF Grant za mobilnost

Radio Most | June 30, 2023
Foto: Facebook/Budva-Boka 2028
Riječ je o grantu za mobilnost za građane Crne Gore i drugih zemalja Zapadnog Balkana i W6 regije. Glavni cilj ovog otvorenog poziva je jačanje regionalne saradnje koja će svakako uticati pozitivno na stabilnost regiona, dobrobit i kvalitet života građana i zajednice.
Na ovaj otvoreni poziv mogu se prijaviti pojedinci koji žele da djeluju u oblastima umjetnosti i kulture, obrazovanja i naučne razmjene, medija, zaštite čovjekove okoline, ekonomskog razvoja i digitalnih inovacija, mirovnih projekata i sporta.
Otvoreni poziv finansijski podržava iznosima do 5.000,00 E lična putovanja i boravak u inostranstvu umejtnika, stvaraoca u kulturi, novinara, aktivista, univerzitetskih predavača i studenata, kao i razvoj inerkulturnog dijaloga i razmjenu znanja među ekspertima i profesionalcima iz regiona, a konačno i stvaranje veza između profesionalaca koji će podržati regionalnu saradnju.
Aplikanti moraju imati više od 18 godina, biti državljani zemalja Zapadnog Balkana i biti članovi ili saradnici organizacija osnovanih u tim zemljama.
Rok za predaju aplikacije je 5.7.2023. do 17 časova.
Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umjetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.
Detalje otvorenog poziva i formular za prijavu pogledajte na linku:

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play