menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

Budva na putu do vrha i titule Evropske prestonice kulture!

Radio Most | June 9, 2023
Foto: Opština Budva
Prezentacija unaprijeđenog umjetničko-programskog koncepta sa razvijenim vizuelnim identitetom projekta „Budva 2028 – Evropska prestonica kulture, grad kandidat“ održana je sinoć kroz krilaticu “VRH: put junaka” u organizaciji Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva na gradskoj Citadeli u Budvi.
„Namjera lokalne uprave i Opštine Budva jeste da kulturu stavi u središte svog ukupnog budućeg razvoja i daljeg strateškog planiranja jer smatramo da Budva kao antički grad koji je star preko 2,5 milenijuma sada treba da doživi svoju novu eru.” rekao je predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović, saopšteno je iz Opštine Budva.
„Vjerujem da Budva ima velike šanse i zbog toga sam tu da podržim ovaj događaj. Budva ima veliku podršku Vlade Crne Gore i spremni smo da uradimo sve što je potrebno da Budva dobije ovu značajnu titulu”, rekao ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.
Visokim zvanicama iz kulturnog, ekonomskog i političkog života Crne Gore, ali i predstavnicima ambasada, medija i gostima iz zemlje i inostranstva obratio se i predsjednik Savjeta za kulturu opštine Budva, Predrag Zenović, kao i Nemanja Milenković, programski direktor projekta „Budva 2028“.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play