menu Home chevron_right
PRODUKCIJA MOSTRadio Most-Радио МостSRBIJAНовости-Novosti

Амбасадорка Јовановић уручила награде најбоље пласираним средњошколцима у пројекту „Упознајте Србију“

Radio Most | March 24, 2022

У оквиру пројекта ”Упознај Србију”, Српска заједница у Македонији је један део пројекта, у сарадњи са википедијанским удружењем ГЛАМ МАКЕДОНИЈА реализовала у такмичарском духу младих Википедијанаца, који су од 20. јануара, до 20. фебруара 2022 уређивали теме о Србији, преводећи текстове са Википедије на српски и на македонски језик.

Одазив младих уређивача је био огроман, урађено је над 1.200 објава, а у уређивању је учествовало 24 учесника из целе Македоније. Пројекат ”Упознај Србију” је подржан од стране Управе за дијаспору и Србе у региону, као и од Амбасаде Републике Србије у Републици Северној Македонији, у чијим просторијама је Амбасадор Невена Јовановић победницима уручила дипломе и пригодне награде.

Комисија коју у саставу Снежана Штрковска, Никола Стојановски, Фросина Трајковска и Гордана Јовић-Стојковска су имали деликатни задатак да оцењујући број објава и квалитет текстова изабере пет побеника, па је бројењем гласова додељено 6 награда, тако што су пето место поделили двоје учесника: Прву награду је припала Марку Крстевском који је имао изузетно квалитетне објаве, друга Анамарији Костовској, Марију Стаменковском који је имао највећи број објава је припала трећа награда, четвртује добио Петар Иванов, а пету награду су добили Виктор Боројевић и Георгина Димовска. Учесници овог пројекта су током уређивачког рада имали подршку својих ментора, наставника основних и средњих школа: Лили Арсове из Велеса, Наташе Надановске из Охрида, Стојне Арсовске-Доневске из Старог Нагоричана, Валентина Трајковска, Наташа Старделова и Елена Јовановић из скопских општинских школа.

Амбасадор Невена Јовановић је похвалила учеснике и дала своју подршку и за будућу сарадњу, како учесницима уређивачког такмичења, тако и организаторима за будућу сарадњу и сличне појекте којима се показује важност сарадње и изразито пријатељство наших народа.

Извор: Амбасада Републике Србије Скопље / Срби.мк

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play