menu Home chevron_right
PRODUKCIJA MOSTRadio Most-Радио МостSRBIJAНовости-Novosti

Група Леб и сол наступила пред новосадском публиком

Radio Most | April 2, 2022

НОВИ САД: Један од најпопуларнијих бендова бивше Југославије Леб и сол одржао је синоћ концерт у Хали 2 Новосадског сајма које је ново место за музичке и културне садржаје.

Група је формирана 1976. и први наступ ван Македоније био им је у Новом Саду. У Новом Саду снимили су и свој последњи албум 2008. године.

“Веома смо задовољни како нам је тај албум успео. Имали смо фантастичне услове и у Новом Саду смо провели два месеца. Волим новосадску публику јер разуме оно што ми радимо још од 1976. Знам да нас поштује а то је најважније. Свирамо ствари које су старе 40 година, али свирамо нове композиције са последњег албума”, каже Бодан Арсовски, бас гитариста.

Чланови групе кажу да је време током пандемије било лоше и да су се зажелели концерата пред публиком.

“Зашто постојимо? Ја постојим због музике, одузмите ми музику и убили сте ме. Једва чекам да се све мере свуда укину и да кренемо. Људи су сад мало у другом филму, уплашени су. Надам се да ћемо да живимо нормалније, да музичари свирају, сликари сликају, да се пише поезија, да свако радио но шта треба и да дишемо нормално”, рекао је  оснивач и клавијатуриста бенда Кокан Димушевски.

Каже да га мало изненађује што публика још није чула композиције са новог албума.

“Мислим да је последњи и наш најбољи албум. Мислим да млади овлаш слушају, не занима их, као да су изгубљени, без компаса у глави. Или сам ја превисе стар или њима не ради игла од компаса”, размишља Димушевски.

Од деби албума под називом “Леб и сол“ из 1977. до последњег издања из 2008. године „И така натака”“, на којем у две композиције гостује Дадо Топић, група је одсвирала многе антологијске песме.

И састав групе се мењао током 45 година постојања, а данашњу поставу чине двојица оснивача: Бодан Арсовски (бас) и Кокан Димушевски (клавијатуре), као и Димитар Божиков (гитара) и Михаил Парушев (бубњеви)

Редакција Радио Мост

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply






This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

  • cover play_circle_filled

    RADIO MOST UŽIVO
    RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

  • cover play_circle_filled

    RADIO MOST – MIX RADIO
    MIX RADIO MOST

  • cover play_circle_filled

    BLUES BRIDGE
    BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play