menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

Zbog najave lošeg vremena koncert beogradskog Jazz Quarteta & Miodraga Đina Maljokovića odložen za 3. septembar

Radio Most | August 31, 2023

Kako su saopštili organizatori, serijal promo koncerata u susret 17. Petrovac Jazz Festivalu i 12. MNE Sun Reggae festivalu je počeo, 27. avgusta nastupio je Ari Erev Trio iz Izraela.

Ulaz na promo koncerte, kao i na festival, je besplatan.

Ivan Ilić (Beograd, 1972), kompozitor, aranžer, dirigent, trombonista je završio osnovnu i srednju muzičku školu “Mokranjac”. Sa 20 godina diplomira aranžiranje sa najvišim ocenama na Berklee College of Music u Bostonu (SAD), a sa istim uspehom završava Specijalističke studije iz Dirigovanja, i Master akademske studije iz Jazz Trombona na FMU u Beogradu. Zvanje doktora umjetnosti je stekao na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu na programu za Višemedijsku umjetnost 2020. godine.

Od 2018. godine godine je docent na Faklutetu muzičke umjetnosti u Beogradu, na odsjeku za Jazz i popularnu muziku. Poslije studija u Americi i boravka u Kanadi, po povratku u Beograd, (od 1999. do 2018.) dirigent je Big Banda RTS-a i uporedo radi kao aranžer, kompozitor, muzički producent i trombonista solista. Kao aktivan izvođač je nastupao na svim značajnim domaćim muzičkim festivalima kao i mnogim festivalima širom svijeta u Americi, Kanadi, Luksemburgu, Francuskoj, zemljama okruženja i ostvaruje saradnje sa velikim brojem značajnih svjetskih i domaćih muzičara. Komponuje muziku za pozorište, video produkciju, mjuzikle i film. Kao saradnik Pozorišta na Terazijama kompozitor je i dirignet tri originalna mjuzikla, a kao orkestrator potpisuje još četiri licencna mjuzikla renomiranih brodvejskih produkcija. Kompozitor je i saradnik eminintnih srpskih reditelja. Diriguje mnogobrojna snimanja filmske i televizijske muzike za najznačajnije produkcijske kuće kao što su The Walt Disney Company, Worner, Sony Entertainment i veliki broj filmskih i muzičkih produkcija iz Evrope i Sjeverne Amerike. Predsjednik je Udruženja muzičara jazz a, zabavne i rok muzike Srbije. Dobitnik je nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju Oktobarska nagrada Grada Beograda, 1990, Zlatna značka (2012) i Zlatni Beočug (2016) Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Nosilac je statusa Istaknutog umjetnika od 2005. godine.

Ljuba Paunić rođen je u Beogradu 1962. godine. Od 1989. godine nastupao je kao solista sa “Big bendom” RTS-a. Sarađuje sa mnogim sastavima koji izvode jazz, pop i latino muziku. Kao član “Big benda” RTS-a i nekolicine manjih muzičkih grupa, imao je priliku da sarađuje sa jazz legendama, kao što su: Edi Henderson, Beni Golson, Stiv Ture, Rendi Breker, Roni Kjuber, Ak van Rujen, Klark Teri, DŽerom Ričardson, Rej Čarls, Dajen Šur, Duško Gojković, DŽon Fadis, Bred Lili, DŽesi Dejvis, Stjepko Gut, Piter Herbolchajmer i mnogi drugi.

Miodrag Đino Maljoković je jedan od doajena jugoslovenske pop rok i jazz muzike. Još od rane mladosti pronašao se u svijetu muziku. Po završetku Gimnazije odlazi u inostranstvo gdje nastavlja svoje obrazovanje i upoznaje, te svira sa poznatim jazz muzičarima tog vremena: Volker Krigel, Gunter Lentz, Drugi Hofman… Po povratku u Beograd, postaje bubnjar u revijskom orkestru RTB-a i u Big Bandu RTS-a. Učesnik je prve jugoslovenske gitarijade, održane na Beogradskom sajmu 1965. godine kojoj je prisustvovalo za to vreme, nevjerovatnih 10.000 mladih iz cijele Jugoslavije. Od 2004. godine te je generalni promoter jedne od najvećih svjetskih muzičkih kompanija Zildjian&CO. Trenutno nastupa na festivalima sa svojim kvartetom i i dalje je aktivan kao član ansambla “Jovan Maljoković balkan salsa band”.

David Gegić, rođen u Beogradu, završio nižu i srednju muzičku školu ‘Isidor Bajić’ u Novom Sadu. Diplomirao jazz kontrabas na odsjeku za jazz i popularnu muziku Fakulteta Muzičke umjetnosti u Beogradu. Stalni član sastava „Ming“, „Bojan Cvetković quartet“, „Gorica & Grooveheadz“. Kao sajdmen svirao i sarađivao sa brojnim muzičarima, nastupao na festivalima kao što su Beogradski jazz festival, Novosadski jazz festival, Pančevački jazz festival, Jazz in the park Cluj, Jazz i blues Festival u Kragujevcu, North City Festival u Kosovskoj Mitrovici, Nishvillu, Jazztronic Festivalu, City Bay, Festival Oslobadjanje. Imao je priliku nekoliko puta da svira na festivalu Be Here and There, koji organizuju srpski studenti i alumniji američkog koledža Berklee, na kojima je nastupao sa Ilijom Mihajlović, Ognjenom Gotovčevićem. Sa sastavom „Ikigai Collective“ nastupao na Metropolis Jazz Festivalu. Bio je dio ekipe mjuzikla “Pećina” Ivana Ilića, kao i interatktivne predstave “In his Mind’. Od marta 2021. godine izvođač u emisiji „Glas, Dirka, Bas“ na Nova S televiziji, koja ima bitan doprinos u promovisanju džez muzike.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play