menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНајави-Najave

Bar dobija strip festival, prvo izdanje uz priznate domaće umjetnike

Radio Most | June 8, 2023

Prvi strip festival u Baru pod nazivom Strip Art Bar SAB biće organizovan 10. juna, sa početkom u 16 sati, u Dvorcu kralja Nikole, organizaciji Narodne biblioteke i čitaonice „Ivo Vučković“ iz Bara i Škole stripa i ilustracije Bar.

Festival će u svom prvom izdanju ugostiti najpriznatijeg strip umjetnika Crne Gore Nikolu Ćurčina, koga će pratiti njegovi prijatelji i organizatori hercegnovskog Strip festivala Jovan Subotić Nebojša Mandić.

Gosti festivala biće i Đorđe Kamenarović grafički dizajner i strip umjetnik iz Herceg Novog, vjetski priznat strip umjetnik i dizajner Luka Cakić iz Podgorice, koji će biti i u ulozi predavača škole ctanja stripa, Miodrag Spasojević iz Nikšića sa svojim novim strip izdanjem Danny Jones, koji će publika vidjeti premijerno na festivalu SAB u Baru.

Od barskih umjetnika na izložbi će se pridružiti Darijan Hadžisalihović sa svojim figurama inspirisanim stripovima, filmovima i serijama, kao i Aleksandar Vujošević sa svojim skulpturama iz stripa i pop kulture i novim izdanjem stripa Vortimus. Andrija Vujošević će izložiti nove stranice iz stripa Sabljarka koji bi trebao da bude objavljen ubrzo.

Na festivalu će, takođe, biti održana promocija prve crnogorske strip izdavačke kuće VINTART comics. Strip klub “mr No” imaće svoj štand na kojem će se moći kupiti stripovi kako sa svjetske scene, tako i sa domaće.

Festival će zatvoriti muzički gost sastav “Bubnjivi i psi”

Organizatori ističu da Strip Art Bar (SAB) za cilj ima promociju crnogorskog stripa, crnogorskih autora i umjetnika i njihovo predstavljanje polaznicima škole stripa i široj publici.

PROGRAM

16:00 – Otvaranje festivala radionicom stripa za mlade od 12 do 16 godina
17:30 – Crtanje za djecu od strane strip umjetnika
18:30 – Promocija izdavačke kuće VINTART
19:00 – Izložba strip tabli i ilustracija
20:00 – Muzički gost
21:30 – Finalno obraćanje i zatvaranje festivala

 

Izvor i foto: Primorski portal

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play