menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНајави-Najave

Premijerom baletske predstave “Mediteran” večeras u Budvi počinje Jadranski festival igre

Radio Most | June 9, 2023

Foto: TO Budva

Premijernim izvođenjem baletske predstave “Mediteran”, Crnogorskog baletskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore, večeras u 21 sat, na prostoru između crkava u Starom gradu, biće svečano otvoren Jadranski festival igre – Budva 2023. koji će trajati do 27. juna.

“Članice ansambla: Ksenija Sinđić, Angela Mihova, Marija Boljević, Kristina Mrkić i  Staša Šćepanović predstaviće se crnogorskoj publici drugom predstavom od kada je osnovan Baletski studio Muzičkog centra. Koreografkinja baleta je Saša Evtimova, asistentkinja koregrafkinje Ksenija Sinđić, dok je video dizajn radio Siniša Radulović. Muziku za “Mediteran” komponovali su Srđan Bulatović i Darko Nikčević”, saopštili su iz Turističke organizacije opštine Budva (TO Budva) i najavili program za sjutra:

“Već u subotu, 10. juna, u istom terminu i na istoj lokaciji, budvanska publika će moći da uživa u nesvakidašnjem muzičkom događaju – koncertu “Jugoslovenske filmske muzike”. Teme iz filmova: “Otpisani”, “Balkan Ekspres”, “Bolji život”, “Grlom u jagode” i mnogih drugih izvodiće, za ovu priliku posebno oformljeni, Jadranski revijski orkestar, kojim će dirigovati Fedor Vrtačnik. Solisti – Dado Topić, Jelena Gavrilović, Dušan Svilar i Zuzi Zu će se pobrinuti da se, bar na kratko, vratimo muzikom u neka lijepa vremena. Program “filmske muzičke večeri” će voditi poznata glumica Dragana Mićalović. Scenario je napisao Filip Rajković, dok je muzički urednik Milan Stupar.

Najljepši plesni pokreti i vrhunska muzika obilježiće jun u Budvi. Različiti umjetnički žanrovi poput baleta, opere, koncerta, umjetničke izložbe, predstave i stručnih predavanja biće sastavni dio programa prvog Jadranskog festivala igre koji za cilj ima prevazilaženje jezičkih barijera u doživljaju kulturnih sadržaja i uživanje u programima u periodu godine koji tek prethodi dolasku velikog broja turista”, kazali su organizatori.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play