menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

DANAS RADIO KRUG SLAVI 4. ROĐENDAN

Radio Most | September 16, 2022

Ovih dana se navršavaju 4. godine trajanja emisije RADIO KRUG, koja se emituje u švajcarskoj medijskoj kući Kanal K.A sve je počelo 16. septembra 2018. godine, kada su iz čistog entuzijazma a posle toliko godina svog rada, novinarke Vioeta Aleksić i Tanja Radojević odlučile da svoju priču u etru nazovu RADIO KRUG.

Medijska kuća Kanal K, koja traje 35. godina je prepoznala i podržala ideju a kolege iz novinarskog esnafa se pridružile timu, pa je ubrzo okrugli radio dobio pojačanje odasvuda.Današnji tim Radija Krug su : Violeta Aleksić, Tanja Radojević, Jovan Arsenijević, Miroslav Dinić, Dejan Grujić i Ljiljana Crnić.
Svake nedelje i utorka, od 19:00 do 20:00 časova – kreativnom razmenom umetničkih grupa ova ekipa gradi mostove umetničkog sveta.I ne samo to, pored emisija u etru Radio Krug organizuje i kulturne događaje, pa je pored Kanala K njihova druga kuća i Volkshaus u Cirihu, inače istorijsko mesto kulture u Švajcarskoj.Mnogi književnici, profesori, muzičari, glumci, novinari bili su gosti ovakvih okupljanja Radio Kruga.

Takođe su podržali i sarađivali sa mnogim kulturnim društvima.Njihov veliki uzor je RTS i Radio Beograd sa kojima sarađuju od samog početka.Sarađuju takođe i sa prestižnim listom Frankfurtske Vesti.Čak i u doba korone nisu odustali od kruga pa su uradili i podkast KRUGOVANJE u kojem se govorilo o zanimljivim ljudima koji žive u dalekom svetu.


Lepa saradnja Radio Kruga je i sa ostalim neimarima novinarstva srpske dijaspore u svetu pa se tako već godinu dana Radio Krug sluša i u Makedoniji u sklopu programa Radija Most. Info Sokolac takođe već izvesno vreme sarađuje sa Krugom, a tu je i divno druženje sa Promotivom iz Minhena.
U narednom periodu očekuje se i treća emisija Radio Kruga o čemu će nas vredna družina obavestiti.Planova je mnogo kažu Violeta i Tanja ali sve treba da ide svojim tokom.

–       Velika je odgovornost kad vas na samom početku podrže najveća imena kulturne scene ali i velika podrška.Nakon četiri godine, koje su za nekog možda mala brojka mogu bez lažne skromnosti da kažem da smo za ovo vreme zaista uradili mnogo.Emisije su se nizale, upoznali smo divne ljude koji su zauvek ostali u krugu naših dragih prijatelja.Hvala svima koji su verovali u nas jer bez toga Krug ne bi bio Krug. Moram da istaknem, imali smo sreću da najveći i najbolji budu vetar našeg jedra, među kojima se naravno broji RTS, Radio Beograd, Frankfurtske Vesti.Kada vam neko poput Zorana Modlija  bude podrška, morate da budete dobri.Jer sve što radimo dobro je samo kad se voli a radio je naša velika ljubav od vajkada. Ima toliko toga što tek trebamo da uradimo, ali neka ide lagano i u našem duhu iskreno.- rekla je Violeta Aleksić


–       Naše pravilo od samog početka je bilo da u ovoj emisiji spojimo umetnost, ostavimo poruku, i podstreknemo ljude na saradnju, što nam je u glavnom i uspevalo.Ne merimo aršine veličina umetnika, poštujemo svačiji rad i vreme ali poštujemo i svoje vreme, tako da nema zakulisnih radnji.Ako damo maksimum očekujemo od sagovornika da ispoštuju i naša pravila.A ona se sastoje od toga da svako ko gostuje kod nas bude u 18h dostupan kako bismo mogli da se pripremimo, i do sada je to uvek išlo.Iz kruga, o krugu, u krug nanizali smo mnogo sati radiskog živog programa što se u našoj medijskoj kući Kanal K izuzetno poštuje.- rekla je Tanja Radojević

Kreativnim razmenama umetničkih grupa ovaj tim je povezao mnoge ljude.Želimo im iz kruga, o krugu , u krug još mnogo rođendana

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play