menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

Festival kantautorske muzike “Kantarion” u Trebinju

Radio Most | April 29, 2024

TREBINJE – Festival kantautorske muzike “Kantarion” polovinom maja po prvi put će biti održan u gradu na Trebišnjici, uz podršku Odjeljenja za kulturu grada Trebinja i u saradnji sa Branom Likićem, poznatim kantautorom iz Sarajeva sa adresama u Minhenu i Los Anđelesu.

 

Likić, koji je kao promociju festivala i sam održao solistički koncert u utorak uveče u Trebinju, uz očekivanje da će ovaj festival okupiti publiku svih generacija, kaže da  kantautor naročitu pažnju obraća na emociju, a to je ključ na koji svi reaguju.

“Festival će okupiti najznačajnije kantautore, a u ovom slučaju imate kantautore koji su pjesnički okrenuti. Mi se bavimo harizmom izvođača. Potrebni su nam ljudi koji nam znaju ispričati priču na jednostavan način, ne moraju biti virtuozi, ali da nas uvuku u taj svoj svijet. Pored poznatih kantautora iz regiona, festival će okupiti i ‘mlade snage’, kao i najznačajnije ljude iz novinarskog svijeta koji se bave muzikom”, kazao je Likić.

Brano Likić

Brano Likić

Na solističkom koncertu je izvodio pjesme sa svojih petnaestak albuma, koji ne pripadaju nekim striktnim žanrovima, jer se, kako i sam kaže, on teško može smjestiti u neku kategoriju, iako je nedavno u Zagrebu promovisao svoj džez album, objavio je i album za djecu “Pitaj djeda”, a uskoro izlazi i novi album njegove nekadašnje grupe “Rezonansa”, po kojoj ga pamte starije generacije.

“Danas stvaram muziku širokog žanrovskog i stilskog raspona i sarađujem i nastupam sa vrsnim muzičarima širom svijeta”, dodaje on.

Brano Likić je muzičar, producent pjevač, aranžer i kompozitor, koji je kreirao više od 500 pjesama i u svom muzičkom studiju BLAP snimio isto toliko albuma.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play