menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

Preminuo Velibor Džarovski-Džaro

Radio Most | April 25, 2024

Posle kraće bolesti, danas je u 75. godini preminuo Velibor Džarovski-Džaro, jedan od najpoznatijih menadžera bivše Jugoslavije, potvrdila je porodica.

Džarovski je sarađivao sa najvećim jugoslovenskim estradnim zvezdama, ali je bio poznat i kao „kralj mečeva” u fudbalu, o čemu nikada nije krio i o čemu je otvoreno pričao.

Zdravko Čolić, Mišo Kovač, Maja Odžaklievska, Oliver Dragojević, „Bijelo dugme“, Tereza ​​Kesovia, Lepa Brena samo su neke od muzičkih zvezda sa kojima je Jarovski sarađivao i za koje je organizovao turneje. Svojevremeno je izjavio da je u svojoj više od tri decenije menadžerske karijere organizovao 5.000 koncerata i brojne turneje.

Jarovski je ostavio snažan utisak i u jugoslovenskom fudbalu, gde je, kako je sam priznao, namestio više od 80 mečeva u svim rangovima takmičenja, ostavivši iza sebe legendarne priče o tome.

NIJE BILO LAKO JAROVE RAZGOVORE PRENESTI NA PAPIR, REKLA MILICA JAROVSKA NA PROMOCIJI KNJIGE O OCU “ŽIVOT KOCKICE”
„Žao mi je što mlade generacije znaju za Jaru samo zbog prevara i nameštanja utakmica. Ovaj čovek je učinio više za ovu zemlju od mnogih političara. On je doveo do toga da najveće balkanske zvezde zavole Makedoniju da je ni dan-danas ne izostavljaju u svojim intervjuima, razgovorima, bilo da je u pitanju Zdravko Čolić, Bora Čorba, Tereza ​​Kesovia, Mišo Kovač“, rekao je glumac Igor Džambazov na prošlogodišnjem promocija knjige „Jaro – život na kocki“.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play