menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостSRBIJAНовости-Novosti

STIŽE NOVČANA POMOĆ ZA GRAĐANE SRBIJE: 10.000 dinara leže na račune, proverite da li ste na spisku

Radio Most | April 28, 2022

Za sve zaposlene u prosveti, obrazovanju i naučnim institucijama juče je počela isplata po 10.000 dinara državne podrške.

U naredna dva dana za više od 130.000 prosvetara biće isplaćeno ukupno 1,6 milijardi dinara.

Novac su juče dobili zaposleni u školama od posebnog interesa, učeničkim i studentskim domovima, danas stiže visokom obrazovanju i naučnim ustanovama, a sutra pomoć dobijaju u osnovnim i srednjim školama.

– Za ovu isplatu se ne zadužujemo. Trenutno na računu imamo oko 160 milijardi dinara, apsolutno smo likvidni. Ovo je za nas investicija od 1,6 milijardi dinara – rekao je Siniša Mali, ministar finansija.

– Udeo javnog duga u BDP je 52,3 odsto, daleko ispod nivoa Evropske unije od 60 procenata – naveo je on.

Ministar je najavio je da će danas Vlada doneti i preporuku lokalnim samoupravama da isplate pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama, pošto su one u nadležnosti gradova i opština, a u nekima od njih pomoć je već isplaćena.

Mali je naveo i da 16. maja počinje prijavljivanje za novih 100 evra pomoći za mlade od 16 do 29 godina, što će biti druga ovakva pomoć u ovoj godini.

– Prvih 100 evra dobilo je 1.059.000 mladih i oni nemaju potrebu da se prijavljuju, jer će dodatni novac dobiti po automatizmu, a treba da se prijave oni koji to do sada nisu uradili. Država kontinuirano podržava i pomaže građane, i nastavićemo sa tim. Naše je da pratimo, da se odgovorno ponašamo, vodimo računa o svakom dinaru i svaku priliku iskoristimo da pomognemo našim sugrađanima – rekao je Mali.

Ministar finansija pozvao je sve koji imaju dete rođeno od 1. januara ove godine da se prijave za pomoć pri kupovini kuće ili stana.

– Država ima dovoljno novca. Što više beba i mladih porodica podržimo ovako, to je bolje za našu zemlju – rekao je ministar finansija.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play