menu Home chevron_right
PRODUKCIJA MOSTRadio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

Tihomir Pop Asanović proslaviće velikih 60 godina karijere koncertom u Zagrebu

Radio Most | April 18, 2024

Jedno od najznačajnijih glazbenih imena ovih prostora, Tihomir Pop Asanović će 6. svibnja nastupiti u zagrebačkom klubu Peti kupe u čast 60 godina karijere.

Tihomir Pop Asanović

Tihomir Pop Asanović rođen je u Skopju, gdje je upisao i glazbenu školu. Pri upisu su ostale slobodne samo orgulje te je stoga i upisao taj smjer, a kasnije je upisao i klavir. Njegova karijera se razvijala kroz 1970-e i 1980-e godine, kada je svirao s vrhunskim domaćim glazbenicima te upoznao mnoge svjetske glazbenike među kojima se ističu Ray Charles i Frank Zappa.

U prošlogodišnjem intervjuu za muzika.hr, opisao je svoj susret s ovim poznatim glazbenicima: “Upoznao sam se i družio s Frankom Zappom koji je u Zagrebu imao koncert i poklonio sam mu svoje ploče ‘Majko zemljo’ i ‘Pop’, koje je u hotelu Esplanadi, gdje je odsjeo, preslušao. Bio je iznenađen i pozvao me u goste u Veronu i Milano gdje smo se družili četiri dana.” Za Raya Charlesa je nadodao: “Isto tako upoznao sam Ray Charlesa koji je svirao na mom Hammondu na koncertu u Zagrebu i na tonskoj probi smo odsvirali bluz, on na klaviru a ja na Hammondu, bio je oduševljen.”

Što se suradnja tiče, Pop Asanović je najpoznatiji kao član grupa September i Time, s kojima je nastupao svijeta. Na turneji 1973. godine s Boškom Petrovićem u Istočnom Berlinu proglašen je četvrtim najboljim jazz orguljašem u Europi. Njegovi najpoznatiji uradci uključuju albume “Majko Zemljo” iz 1974. i “Pop” iz 1976.

 

 

 

 

 

 

 

Na scenu se vratio nakon pauze od četiri desetljeća. Na pitanje što ga je potaklo da se nakon 40 godina ponovo vrati glazbi, kratko i jasno je odgovorio: “Na nagovor supruge, a i sam sam mislio da još nešto mogu ostaviti dobroga u muzici.”

Bend uz koji će Pop Asanović nastupiti u Petom kupeu čine Amir Gwirtzman, Davor Črnigoj, Martin Šac, Antun Profeta, Ruben i Filip Horvat, a na ovom će mu se nastupu pridružiti velika glazbena imena kao što su Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, Vedran Božić, Josip Boček, Dragi Jelić, Jani Moder, Stela Šmit i Jovan Maljoković.

Kako do ulaznica – Tihomir Pop Asanović u Petom kupeu?

Ulaznice za nadolazeći koncert možete nabaviti putem sustava Entrio, a cijena im iznosi 30 eura, bit će omogućen i muzika.hr fanclub promo kod s 20% popusta.

 

Izvor: muzika.hr

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play