menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

TVITER ZADAO ŽESTOK UDARAC VLADIMIRU PUTINU

Radio Most | April 11, 2022

Twitter je ograničio objave za više od 300 zvaničnih naloga ruske vlade uključujući nalog ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nalozi se više neće preporučivati u fidovima drugih korisnika, obaveštenjima ili drugim mestima na sajtu, rekao je Tviter.

Kompanija je saopštila da će preduzeti mere protiv svake zemlje koja „ograniči pristup otvorenom internetu ili dok su uključene u oružani sukob“.

Putin trenutno ima dva zvanična naloga na Twitteru: jedan na ruskom i jedan na engleskom. Imaju 3,6 miliona i 1,7 miliona pratilaca.

Twitter je saopštio da dozvoljanje zvaničnicima ruske vlade da slobodno objavljuju na sajtu, dok istovremeno ograničavaju platformu u Rusiji „stvara štetnu informacionu neravnotežu“.

U okviru akcije, sadržaj na više od 300 zvaničnih vladinih naloga više neće biti preporučivan drugim korisnicima. To znači da algoritam Twittera ni pod kojim okolnostima neće promovisati ove naloge.

Ciljani nalozi ruske vlade uključuju i zvanične profile ministarstava i ambasada, kao i naloge visokih ruskih zvaničnika.

Nalozi su ranije bili kritikovani zbog širenja dezinformacija tokom rata u Ukrajini, ali za razliku od tvitova ruskih državnih medija, oni nisu bili predmet posebnog moderiranja od strane Tvitera.

„Kada vlada koja je uključena u oružani sukob blokira ili ograničava pristup onlajn uslugama u svojoj zemlji, dok oni sami nastavljaju da koriste te iste usluge da unaprede svoje pozicije i gledišta – to stvara štetnu informacijsku neravnotežu“, Kaže Joel Rot za BBC, šef integriteta sajta na Twitteru.

Twitter kaže da će ova pravila primenjivati na svaku zemlju koja bude ograničavala pristup onlajn uslugama u zemlji i učestvuje u međudržavnom ratu.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play