menu Home chevron_right
PRODUKCIJA MOSTRadio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

U Kulturnom centru Trebinje održan prvi „Kantarion“

Radio Most | May 23, 2024

Kantarion“ se po prvi put priređuje u našem gradu, uz podršku Odjeljenja za kulturu grada Trebinja i u saradnji sa Branom Likićem, poznatim kantautorom iz Sarajeva sa adresama u Minhenu i Los Anđelesu.

Likić ističe da danas nema mnogo prostora za umjetnike koji nisu dio estrade, nego gaje poseban izraz, i da je festival organizovan s namjerom da se skrene pažnja na njihovo stvaralaštvo:

„Osnovni cilj festivala je da se družimo i da iz ovog proisteku neke nove saradnje. Vjerujem da je ovo jedan dobar početak, mislim da će se i publici svidjeti, jer smo toliko raznovrsni, a toliko isti, pošto nas spajaju muzika, emocija i riječ“.

Trebinjskoj publici predstavilo se šesnaest autora koji su došli iz devet zemalja Evrope.

Dubravko Duco Knežević stigao je na festival iz Švedske. Muzikom se profesionalni bavi od 1984. i koristi svoju muziku kao most između različitih kultura, za šta je bio i nagrađivan.

„Jako sam sretan što imam priliku da prisustvujem jednom istorijskom momentu za ove naše prostore, da konačno imamo jedan festival gdje možemo nastupiti mi koji muziku doživljavamo iskreno, nekomercijalno, sa emocijom. Nadam se da će ovo biti početak jedne tradicionalne manifestacije“, naveo je Knežević.

Davor Mucić stigao je iz Danske, a večeras se predstavio u pratnji pijaniste Ivana Aleksijevića. Kaže da njegova umjetnost nikad ne bi postojala bez njegove profesije – psihijatrije.

„Moja profesija mi daje svakodnevnu inspiraciju za pisanje pjesama koje su obojene životnim pričama mojih pacijenata i kao takve su nužno tužne i tragične. Ja te priče pretvaram u pjesme koje će, možda, nekome pomoći da postane bolji čovjek, jer je to smisao svake umjetnosti“, istakao je Mucić.

„Kantarion“ je ove godine bio revijalnog karaktera, a iduće godine planiran je takmičarski festival kako bi se predstavili novi autori i nove pjesme.

Izvor: Kulturni centar

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play