menu Home chevron_right
Radio Most-Радио МостНовости-Novosti

U MARADONINU ČAST Avion posvećen legendarnom Argentincu kreće na put oko sveta (FOTO)

Radio Most | May 26, 2022

Avion posvećen argentinskoj fudbalskoj legendi Dijegu Armandu Maradoni predstavljen je u sredu uoči putovanja koje će završiti na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.

Tango D10S – avion sa 12 sedišta koji finansira jedna argentinska kompanija – dizajniran je kao leteći muzej u počast Maradoni, svetskom prvaku s Argentinom, koji je preminuo od srčanog udara u novembru 2020.

Na prednjem delu aviona je slika Maradone kako ljubi trofej Svetskog prvenstva, a na repu aviona je slika njegovog lica. Na krilima se nalaze slike oba njegova pogotka iz pobede Argentine nad Engleskom 2:1 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. – pogodak “Božja ruka” na levom krilu i pobednički pogodak na desnom.

-Lud sam za Maradonom, ja sam jedan od onih ljudi koji još uvek gledaju videosnimke sa Dijegom pre nego što zaspe – rekao je Gaston Kolker, izvršni direktor kompanije Give and Get.

-Ovo je prvo Svetsko prvenstvo bez Maradone, a možda i poslednje s Mesijem. Rekao sam, želim napraviti Dijegov avion, želim napraviti Dijegov avion. I tako smo lansirali Tango D10S.

-Kada su to videli Maradonini saigrači, koji su s njim osvojili Svetsko prvenstvo 1986. bili su zaprepašćeni, bili su hipnotisani avionom – rekao je Kolker na otkrivanju s ostalim članovima te reprezentacije Argentine iz 1986. Plan je da se leti avionom oko Argentine i na kraju do Katara na Svjetsko prvenstvo u novembru.

Navijači će moći da se ukrcaju u avion i ostave poruku Maradoni u kokpitu, da budu u “interakciji” s pokojnim igračem pomoću veštačke inteligencije i videti njegove uspomene i uspomene ostalih igrača iz 1986. godine.

Takođe će biti dostupan za unajmljivanje pre nego što bude stavljen na aukciju u dobrotvorne svrhe.

-Ne možemo vjerovati ni razumjeti ovu ludost, ljubav koja postoji – rekla je Maradonina kći Dalma. -Koliko će daleko navijači ići? Onoliko daleko koliko ide avion.

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play