menu Home chevron_right
PRODUKCIJA MOSTRadio Most-Радио МостНајави-NajaveНовости-Novosti

Završen oficijelni program 17. Petrovac Jazz Festivala

Radio Most | October 2, 2023

Oficijelni program 17. Petrovac Jazz Festivala je završen, a pored pratećih programa ove godine festival obuhvata i follow up aktivnosti u vidu after fest koncerata i tematskih kulturnih događaja poput izložbi, promocija, umjetničkih performansa, koji će tokom cijelog oktobra mjeseca biti formulisani kao ,,Eho” program festivala , sa jednako kvalitetnim line up- om.

Navedeni događaji biće organizovani u cilju produžetka festivalske i manifestacijske ljetne sezone.

Festivalski program je počeo 27.8.2023. promo događajima ,,U susret 17. Petrovac Jazz Festivalu gdje su nastupili Ari Erev i njegov band iz Izraela, a nakon nekoliko dana nastup su imali i Miodrag Đino Maljoković & BG Jazz Quartet.

Oficijelni dio festivala je otvoren ispred SD Crvena komuna u Petrovcu 29.9.2023. sa tematskom izložbom Miloša Albijanića , dok je muzički dio festivala otvorila Sara Jovović sa njenim triom.

U sklopu pratećeg programa ispred SD Crvena komuna sa evergrin standardima u jazz aranžmanima nastupio je Black Peca.

 (Foto: Petrovac Jazz Festival)

 

Iste večeri na terasi gradske kafane Hotel Palas Lux nastupili su Sonas i Ajs trio (Albanian Jazz Society ) koji su na prepunoj terasi imali fantastičan nastup uz mnogobrojne aplauze publike.

 (Foto: Petrovac Jazz Festival)

Drugi dan festivala koji se održao 30.9.2023. uz bogat program, počeo je promocijom knjige Dušana Antonića ,,Kako (ni)je propao RNR u Srbiji”. Moderator promocije bio je Boban Jovanović iz produkcije Most.

Muzički program drugog dana ispred SD Crvene komune obuhvatio je trio iz Bjelorusije Natasha Treyo.

Završetak oficijelnog muzičkog programa 17. Petrovac Jazz Festivala na terasi Hotela Palas Lux pripao je Gladys B i njenom bendu. Muzička kombinacija pjevačice iz Francuske uz mix muzicara iz Rusije i Ukrajine posjetioce je podstakla da zaplešu uz predivne numere koje su izvodili ali ujedno i napravili uvodnu priču za nastup Tihomira Pop Asanovića iz Hrvatske , koji je sa svojim fantasticnim bendom , uz note dobrih funk i soul melodija zatvorio sedamnaesto izdanje Petrovac Jazz festivala.

Dugujemo veliku zahvalnost prijateljima festivala koji su podržali ovu manifestaciju a to su Ministarstvo održivog razvoja i Turizma, Opština Budva, Turistička organizacija Budva , Ambasada Izraela u Beogradu, HG Budvanska Rivijera, Monteput, produkcija Most, produkcija Vinyl, kao i svim medijskim kućama koji su dali ogromnu podršku festivalu: RTVCG, TV Vijesti, TV7 , Gradska TV, RTV Budva kao i brojnim portalima koji su propratili festival.

Program 17. Petrovac Jazz festivala se nastavlja u narednim sedmicama kao ,,Eho,, odjek oficijelnog muzičkog programa. O koncertima i programu bicete blagovremeno obaviješteni.

Izvor: RTCG

Written by Radio Most

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Newsletter

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST UŽIVO
  RADIO MOST-SVI SMO RAZLIČITI ALI DIJELIMO ISTE VRIJEDNOSTI

 • cover play_circle_filled

  RADIO MOST – MIX RADIO
  MIX RADIO MOST

 • cover play_circle_filled

  BLUES BRIDGE
  BLUES BRIDGE

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play